Het afgelopen weekend brak ik mijn Italië-avontuur in tweeën. Ik ben op de helft! Of ik ‘pas’ of ‘al’ op de helft ben, verschilt van dag tot dag. Het ene moment heb ik enorme heimwee en mag het van mij wel al eind juli zijn, maar het andere moment vind ik dat de tijd behoorlijk vliegt, dan voelt het als de dag van gister dat ik in mijn eentje het vliegtuig instapte.

Zaterdagavond haalde ik Daphne van het vliegveld. Het was heerlijk om haar weer te kunnen kussen en de dagen met haar in Bologna waren onbeschrijfelijk fijn. We slenterden door de stad en dronken wijn op het balkon. We huilden en lachten. We probeerden te ontsnappen aan de hordes mensen in de stad en lunchten in het park. Ondanks dat ik maar acht kilometer van mijn tijdelijke huis was, voelde het als vakantie.

Het weekend vloog veel te snel voorbij en dinsdagochtend was mijn vriendinnetje weer als sneeuw voor de Italiaanse zon verdwenen. Terug naar het koude Nederland. Het voelt gek om haar dan weer los te laten. Het duurt niet heel lang voordat ik haar weer zie, maar toch. Uiteraard vind ik het idee dat een vrouw speciaal voor mij een aantal keer naar Bologna vliegt, mega aantrekkelijk.

Maar toch zou ik het niemand aanraden om stapelverliefd te worden twee weken voordat je een halfjaar zo’n 1200 kilometer verderop gaat wonen. Het is soms krankzinnig ingewikkeld om elkaar alleen via het scherm van een telefoon te zien. Maar look at the bright side: straks stelt de afstand Amsterdam-Dalfsen niks meer voor.

Mijn avontuur is in tweeën gehakt en de komende maanden zullen waarschijnlijk makkelijker worden dan de afgelopen drie. Het wordt zomer, er komen nog heel veel vrienden en familie over en ik word zelf met de dag sterker. Het is nu al een avontuur dat ik voor geen goud had willen missen. Het is de beste beslissing geweest die ik ooit heb gemaakt en dit zal ik de rest van mijn leven met me meedragen.

Ciao,

 

Shawney

Distant lover

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *